Tuesday, February 1, 2011

Diabeteszorg en uw Arts en Zorg apotheek

Bij goede diabeteszorg is afstemming tussen alle zorgverleners erg belangrijk. Op elk moment moeten de actuele gegevens beschikbaar zijn, dus ook uw medicijngegevens. Uw Arts en Zorg apotheek besteedt hieraan dagelijks aandacht en informeert de huisarts, specialist en diabetesverpleegkundige.

Maar ook u bent belangrijk in dit proces, want naast ervaren medicijngebruiker bent u een informatiebron voor ons. Door samen informatie te verzamelen en op elkaar af te stemmen, kunnen we ervoor zorgen dat u de juiste medicijnen op het juiste moment krijgt. Het Servicerecept kan u daarbij helpen. Geen herhaalrecepten meer, geen medicijnen die plots op zijn, maar altijd de juiste medicijnen op het juiste moment. Informeer ernaar bij uw Arts en Zorg apotheek.

Uw Arts en Zorg apotheek biedt u ook kosteloos ondersteuning bij de aanschaf en/of onderhoud van bloedglucosemeters. Het juiste gebruik van deze meters is van belang om betrouwbare metingen te kunnen doen. Er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied, uw Artsen Nederland en Zorg apotheek kan u hierover adviseren.

Tot slot zijn er goede contacten met zorgverzekeraars, zodat wij op dit gebied precies weten hoeveel teststrips en lancetten u vergoed krijgt. Wist u bijvoorbeeld dat u een keer per 3 jaar recht hebt op een nieuwe, gratis bloedglucosemeter?

Kom gerust eens langs bij één van de Zorgapotheken voor een persoonlijk medicatiegesprek. U bent van harte welkom.

Steven Verhagen-Smits, apotheker Arts en Zorg

No comments:

Post a Comment